Toledo, cruce de destinos

Ići dole

Toledo, cruce de destinos

Počalji od Nerea M. taj Pon Jun 30, 2014 12:38 am


Ovo je serija čiji su protagonisti pripadnici tri monoteističke religije koje žive zajedno i bore se za moć na Iberijskom poluostrvu: hrišćani, muslimani i Jevreji. To je priča puna akcije, intriga i ljubavi, sa tadašnjom kastiljanskom prestonicom u pozadini, koja nas vodi u drugu polovinu 13. veka, u period koji se podudara sa usponom grada i upoznaje sa ljudima koji su u njemu živeli, bežali i skrivali se među njegovim zidinama. Na severu su Asturija, Kastilja i Leon, hrišćanske kraljevine koje su pokrenule Rekonkistu, na jugu muslimanske kraljevine Kordoba i Granada. U centralnom delu  poluostrva se vodi borba oko strateški važnog i moćnog grada Toleda, koji kasnije postaje prestonica Kastilje.
Jedan upad muslimana pod komandom Abu Barka seje haos u jednom malom selu koje se nalazi na ničijoj zemlji između Toleda i maorskih kraljevina na jugu. Seljani pokušavaju da se izbore sa maorskom vojskom, ali je njihova odbrana slaba i jalova. Dečak Martin i njegova mlađa sestra Blanka jedini uspevaju da prežive do dolaska hrišćanske vojske pod komandom njihovog oca, don Rodriga. Ipak, to je slaba uteha za Martina koji sebe smatra kukavicom, jer nije uspeo da zaštiti svoju porodicu i taj događaj će ga pratiti tokom celog života.
Nakon decenije krvavih bitaka, zastava Kastilje se vijori na tornjevima grada Toleda, označavajući granice hrišćanskih kraljevina. San kralja Alfonsa X je da postigne miran i stabilan suživot među stanovnicima grada i da iskoristi napore sve tri religijske zajednice koje će zajednički raditi na kulturnom i ekonomskom prosperitetu grada, u to doba najnaprednijem na celom Zapadu. Ali da bi u tome uspeo donedavni neprijatelji moraju da prevaziđu svoju mržnju i predrasude koje između njih postoje.
Sa kraljem se u grad vraća i njegov najodaniji prijatelj don Rodrigo, plemić i ratnik, koji će morati da ostavi oružje i postane kraljeva "desna ruka" i odgovoran za sprovođenje pravde u kraljevstvu, nakon što ga kralj imenuje za magistrata. Sa don Rodrigom u grad dolaze njegova deca. Martin dolazi na dvor kao prinčev pomoćnik i sanja da jednog dana postane vitez i osveti smrt članova porodice. Međutim, biva uvučen u klupko dvorskih avantura i spletki, te razapet između želje za osvetom i ljubavi koja se rađa između njega i Fatime, kćerke Talika, pravednog predstavnika muslimana u Toledu.

Izvor: http://www.prijevodi-online.org

Godine emitovanja: 2014-?
Broj epizoda: 13
Televizija: Antena 3
Produkcija: Boomerang TV
Glumci: Juan Diego, Eduard Farelo, Maxi Iglesias, Patricia Vico, Álex Angulo, Fernando Cayo, Rubén Ochandiano, Paula Rego, Jaime Olías, Daniel Holguín, Petra Martínez, Paula Cancio, Adrián Expósito, Israel Elejalde, Sara Sálamo

_________________

Y tú, ¿de qué te has muerto? -Yo, que me quería ir al Hollywood a triunfar. ¿Y tú?
-Lo mismo, pero me conformo con cine español.
avatar
Nerea M.
Administrator
Administrator

Posts : 409
Join date : 03.06.2014
Age : 31

Pogledaj profil korisnika http://espanjola.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu